Pravčická brána
Úvodní stránka | Články hlavní řady | Články V: 60 - 69 | 61A. Restaurace s živou stravou I – Jak to všechno začalo

61A. Restaurace s živou stravou I – Jak to všechno začalo

Jiří Novák, Jana Neduchalová, Martin Skočík Vloženo 19.5.2013
Jana Neduchalová Martin Skočík

První myšlenka na jídelnu s živou stravou. Fyzicky i psychicky náročné začátky. Cvičení Pěti Tibeťanů pomáhalo zvládat stres. Nezvyklá únava naznačovala, že něco není v pořádku. I přes živou stravu a cvičení Pěti Tibeťanů nebyli na světelném vzestupu. První kontakty majitelů Kiwi restaurace s NDC. Nevýhodné obchodní nabídky na spolupráci. Cesta živé stravy vede k duchovnímu pokroku, ten však může být světelný nebo temný. Pozor na neobvyklé duchovní zážitky – mohou být nástrojem temných sil. Vstup majitelů restaurace na cestu neomezeného světelného vzestupu. Několik příkladů škodlivých vlivů v restauraci. Odmítnutí propagace života bez hmotné stravy. Vychýlenost vitariánů trvajících na bio-potravinách. Zatemněnost výrobců tzv. zelených potravin. Zatemněnost jedinců zběhlých v metodách Staré cesty. Agresivní vegani. Pozitivní návštěvníci restaurace.

                                                                                                 

Jiří Novák

Pevné rozhodnutí podložené dostatkem odhodlání a odvahy

Toto téma skládající se ze dvou článků bude o Janě Neduchalové, Martinu Skočíkovi a jejich restauraci s živou stravou v Brně – první restauraci tohoto typu v České republice. Vytvořit něco takového znamená pevné rozhodnutí podložené dostatkem odhodlání a odvahy. Celý tento článek bude o tom, že jejich začátky nebyly vůbec snadné. A možná bude i pro ostatní přínosem podrobně popsat, čím vším si postupně procházejí lidé, kteří se rozhodli zásadně změnit své životy a navíc ještě veřejně propagovat něco zcela nového, neobvyklého.

Jejich restaurace, která v této době funguje již téměř celý rok, už není veřejně neznámá. S propagací syrové stravy totiž vystoupila Jana Neduchalová 14.1.2013 v Ranním vysílání České televize. Tento pořad najdete na adrese

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/313292320020004/?video&index=239309#video

Jejich restaurace je propagována i ve Wellness novinách na webové stránce

https://www.wellnessnoviny.cz/clanek/ochutnali-jsme-zivou-stravu-v-podani-brnenske-restaurace-kiwi-raw-food/

Více se o majitelích této restaurace, Janě Neduchalová a Martinu Skočíkovi, dozvíte přímo na webových stránkách jejich restaurace https://www.kiwirawfood.cz/restaurace/o-nas/.

Nejprve předám slovo Martinu Skočíkovi, který sdělí více o tom, jak tento začátek vnímali oni. Pak sdělím další informace i já, jak jsem ze svého pohledu vnímal jejich úsilí stát se součástí vzestupné světelné cesty. Co vše potřebovali ve svých životech změnit. A čeho se postupně vzdali, než se jim vstup na světelnou cestu skutečně po několika měsících soustavné práce na sobě i na jejich díle podařil.


Martin Skočík

První myšlenka na jídelnu s živou stravou

Myšlenka otevřít vitariánskou jídelnu (dále jen Kiwko) napadla Janku začátkem února 2012. V době, kdy se tak sama začínala stravovat a uvědomila si, že by ani neměla kam zajít se najíst. Večer před spaním, už v posteli, jí před zavřenýma očima problesklo bílé Světlo a následně přišla ta myšlenka na otevření Kiwka. Bylo to právě ten večer, kdy si opět po nějaké době zacvičila Pět Tibeťanů. Hned druhý den mi napsala o tom, co ji napadlo. I když si myslela, že se jí vysměju, řekla mi to.

Vzal jsem to od počátku úplně vážně a vnímal jsem to jako reálný plán. I když jsme doposud s něčím podobným neměli vůbec žádné zkušenosti. A i naše společné finanční možnosti byly výrazně omezené. Už během hledání vhodných prostor se nám udály určité situace, které nás vedly správným směrem. Když jsme například už měli dohodnuté prostory (i když absolutně nevhodné a malé) a měli jsme podepsat smlouvu a „náhodou“ nám to předchozí den někdo vyfoukl tím, že rovnou zaplatil kauci. Ještě v ten samý den jsme našli ty prostory, ve kterých jsme teď.

Byli jsme však nadšení tím, co chceme udělat. Brali jsme to tak, že jdeme pomoci světelnému vývoji ve světě tím, že ukážeme lidem, že živá strava léčí a pomůže člověku obnovit bližší kontakt s Přírodou.

Fyzicky i psychicky náročné začátky

Po rekonstrukci, vymalování a podobných záležitostech jsme 18.6.2012 otevřeli.

                

Začátky byly velmi náročné. Protože s minimem financí jsme si nemohli dovolit téměř žádnou reklamu. A byly dny, kdy k nám přišli tak 1 – 2 lidé, nebo také nikdo. Už od začátku jsme si byli vědomi nesprávného směrování trendu světové vitariánské kuchyně. Ale i tak jsme se neubránili připodobňování u nás připravovaných jídel běžným vařeným jídlům. A to alespoň podle názvu, například burger, apod.

                      
Letní prázdniny byly pro nás náročné jak psychicky, tak také fyzicky, protože stále bylo co na práci. Frustrace a stres byly běžnou každodenní součástí naší práce. Já jsem stále v tom období myslel na to, že dalším krokem bude život bez stravy. Během půstů jsem se opětovně dostal k webovým stránkám Nové duchovní cesty a ke cvičení Pěti Tibeťanů. A protože jsem je v minulosti cvičil a měl jsem toto cvičení rád, opět jsem s tím znovu začal.

               

Cvičení Pěti Tibeťanů pomáhalo zvládat stres

Zjistil jsem, že mi to pomáhá lépe zvládat stres a doporučoval jsem Jance, aby i ona s tím znovu začala. Začala cvičit až během podzimu, i když ještě ne vždy pravidelně 21 opakování denně. Já jsem v té době už cvičil intenzivně, protože jsem vnímal, že jsem na Nové duchovní cestě měl už dávno být (poprvé jsem stránky NDC našel již o rok dříve). Dělal už jsem v té době vše pro to, abych svůj život vedl podle doporučení článků na webových stránkách NDC. Přesto jsem ještě během září nebyl na světelném vzestupu. Dotazem jsem totiž zjistil, že moment mého světelného vzestupu je záporný, konkrétně -55% vůči mému optimu +100%.

Od října to začalo být v Kiwku lepší a v průběhu listopadu jsme si již mohli dovolit brigádnici, aby Janka měla čas na účetnictví a další důležité záležitosti související s Kiwkem. V těch dnech jsem vnímal, že právě teď přišel ten zlomový bod a že to půjde nahoru. Následujících pár dní tomu vše skutečně nasvědčovalo. Ale potom najednou přišel obrat, kdy se zase vše začalo zhoršovat až takovým způsobem, že to místy bylo dokonce horší než přes letní prázdniny. Celkově lidí nepřibývalo, ale právě naopak ubývalo. Nezvládali jsme finanční záležitosti, neměli jsme na nájem.

Nezvyklá únava naznačovala, že něco není v pořádku

Janka často bývala nezvykle unavená, což jsem si neuměl vysvětlit vzhledem k naší stravě (příčinou byl tehdy energeticky vysávající partner a zřejmě i další podobné vlivy).  Ale čím více cvičila 5T (už téměř neustále 21 opakování denně),  tím více její partner upevňoval svoji víru v boha a s tím narůstala i její únava. V této předvánoční době leželo prakticky vše na mně. Jance jsem už dříve doporučoval, ať napíše dotaz na provozovatele stránek NDC týkající se jejích stavů, které zažívala. Paralyzované tělo v noci, bytost prostupující její tělo, apod.

Odpověď o jejím stavu, že je ve skutečnosti v hlubokém pádu (moment světelného vzestupu byl -92% vůči jejímu optimu +100%) a další informace o tom, co vše můžeme dělat špatně, jsme si vzali k srdci. A začali jsme důsledně měnit okolnosti našich životů. Vyhazovali nevhodné knihy, změnili jídelníček, a další.

Opakované snahy dostat nás do byznysu se zatemněnými výrobky

Po Novém roce se vše znovu začalo pomalu rozbíhat. Tak nějak jsme přežívali, žádné velké změny se v té době neděly. Asi pouze to, že se na nás navěsilo pár lidí z jedné firmy zabývající se prodejem „zelených“ potravin, která působí i na internetu. Chtěli nám pomoci tím, že se zapojíme do jejich byznysu a budeme pod nimi prodávat ječmen a chlorellu. S tím jsme už však nechtěli nic mít. I když jsme se od nich v době po otevření nechali přemluvit a koupili jsme do restaurace jedno balení. Naše spolupráce s danou osobou skončila po pár mailech, když se ten člověk cítil dotčený, že nechceme jeho živý ječmen. To vše bylo ještě před vstupem na NDC. (Poznámka Jiří Novák: Více o tom, jaké je energetické pozadí umělých výrobků typu zelený ječmen, chlorella, sójová omáčka a další je v sérii článků 58A. Rizika vitariánství – část I, 58B. Živá strava a vitariánství , 58C. Co je zásadní při posuzování „živosti“ potraviny?, 58D. Rizika vitariánství – část II, 58E. Rizika vitariánství – část III, 58F. Přirozená živá strava - hlubší zamyšlení).

I přes živou stravu a cvičení Pěti Tibeťanů jsme nebyli na světelném vzestupu

Koncem ledna jsem už denně cvičil 30 – 40 opakování 5T. Cítil jsem, že to potřebuji. A tehdy jsem se znovu rozhodl požádat o opětovnou kontrolu a zjištění naší duchovní situace. Odpověď potvrdila, že jsme již dosáhli vztlaku +70% na světelný vzestup a jsme tak připraveni na to, abychom mohli projít základní očistou od stahujících vazeb v Praze. Odpověď mi také potvrdila to, o čem jsem již dlouho rozmýšlel, jestli ta filtrační konvice, ze které jsme pili vodu, není náhodou temná. (Skutečně její temné vyzařování bylo 70%, a temná síla dokonce 99%). Po následné očistě v Praze 30.1.2013 jsme se 2.2.2013 přirozeným vzestupem dostali na NDC.

V Kiwku se to projevilo a stále projevuje celkovou čistotu a harmonií místa, pocitově se zlepšujícím prostředím i počtem hostů. S naším vstupem na NDC jsme však začali být konfrontováni s různými zatemněnými lidmi (viz text od Janky níže) a konfliktními situacemi.

Například pár dní po vstupu na NDC se tady u nás v přední místnosti připravovala výstava kopií sošek ze starověkého Řecka, Říma, Egypta. Odmítli jsme tu mít ankhy, kterých by se lidé mohli navíc dotýkat, protože ta výstava byla určena pro slepé.

Restaurace opakovaně přitahovala temné vlivy

Temné vlivy nehmotného charakteru, které nás tu „navštěvují“, vnímám osobně různě. Někdy se jedná o vlny mrazení nebo konstantního chladu až na kost. Nebo únavu v průběhu dne bez příčiny, případně prázdnou restauraci bez hostů – toto je v poslední době nejčastější. Vnímám to tak, jako kdyby tu něco sedělo, co blokuje přístup lidem. Někdy požádání o očistu místa funguje, jindy ne.

Aktuálně jsme vyřadili z jídelníčku kritické suroviny (myslím, že už konečně poslední), nad kterými visel otazník již delší dobu. Takže mám dojem, že surovinami sem už nic výrazně zatemněného nebudeme přitahovat. I když je nám jasné, že kontrolovat musíme stále všechno, co nakupujeme. Protože i dodavatelé se mění.


Jiří Novák

První kontakty majitelů Kiwi restaurace s NDC

Nejprve se mi ozval na počátku září 2012 Martin Skočík. Tehdy ještě nedal najevo, že je provozovatelem restaurace s živou stravou. Vybírám z jeho emailu:

„Po delší době jsem se vrátil k Vašim stránkám. Kdysi jsem je zaregistroval, ale bylo to příliš mnoho textu, který se mi nechtělo na počítači číst. Avšak dnes už texty studuji a vnímám, že je to to pravé. V minulosti jsem Pět Tibeťanů cvičil, ale zhruba před rokem jsem s tím přestal, přesný důvod si už nepamatuji. Každopádně před pár týdny jsem znovu začal a okamžitě jsem cítil, že dodávají energii. Jsem na syrové stravě už téměř rok a snažím se žít eticky a morálně čistě – ve zvýšené míře od té doby, co studuji Vaše texty. Chtěl bych se zeptat, jak poznám, že už jsem na NDC? Poznám to automaticky, nebo to má mít nějaké vnější znaky? Můžete zjistit, jaký je můj aktuální stav vůči optimu? Mně vyšlo něco mezi 85 – 90 %, nevím, jestli správně. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.“

 

Moje odpověď nebyla příliš pozitivní a povzbudivá:

Na Novou duchovní cestu se dostane jen velmi málo lidí samo od sebe. Důvodem jsou vazby nachytané v tomto životě, které je stahují. Takže jakmile někdo nezačal svoji duchovní cestu výhradně výživou a cvičením Pěti Tibeťanů, ale naopak začal číst knihy a webové stránky s duchovní tématikou, chodit na semináře, přednášky, pak obvykle nemá šanci se sám bez pomoci na vzestupnou světelnou cestu dostat.

A jak jste na tom dnes Vy? Podle Přírody je Váš moment světelného vzestupu –55% vůči Vašemu optimu +100%. Je záporný, a to znamená, že ve Světle padáte, a to dost velkou rychlostí. To ještě není zásadní problém, protože důležité je, aby rychlost tohoto pádu nepřekročila hranici –100%, protože pod touto hranicí se již člověk stal aktivním spolupracovníkem Temna. Pád je způsoben mnohými vazbami, které Vás stahují.

Naopak Váš vztlak, který každodenním způsobem života na světelný vzestup vyvíjíte, je +25% vůči Vašemu osobnímu optimu +100%. To není mnoho. Lidé cvičící delší dobu správně 5T a dokonce se stravující již rok živou stravou by měli hravě dosáhnout vztlaku až +90%. K tomu však máte velmi daleko. Jak je to možné? Zřejmě jste se stále ještě nedokázal odpoutat od všech návyků, metod, principů Staré duchovní cesty. A tím, co den za dnem dohromady děláte, zatím ještě nevyvíjíte dostatečně silný vztlak na vzestup. Zatím zřejmě stále používáte určité nevhodné zvyky, rituály, metody ze Staré cesty. Například alkohol, drogy, víra, zasvěcení, přednášky, semináře, návštěvy léčitelů, kde je ve hře jakákoliv forma otevřené nebo skryté magie, tedy i vizualizace. Nebo dokonce máte vlastní webové stránky a rozšiřujete nevhodné již neplatné informace. Nebo se zúčastníte webových diskusí, jste na Facebooku, apod. To vše může působit ve směru pádu.

Proto Vás v tomto směru odkazuji na nový oddíl našich stránek Jak nastartovat vlastní duchovní cestu?, kde ve třinácti textech (teď už v patnácti) najdete informace, co je potřebné začít dělat, aby se člověk dostal na vzestupnou světelnou cestu. Až ve svém úsilí dosáhnete určitých výsledků, pak teprve má význam rozebírat Vaše problémy, které případně máte. Na to, abychom osobně vedli jednotlivce na počátku hledání duchovní cesty, nemáme jednoduše dostatek času. Svůj čas věnujeme až lidem, který již ve svém úsilí dosáhli průkazných výsledků.

Až teprve poté, co člověk dosáhne určitých výsledků a jeho vztlak překročí hranici +70% vůči jeho optimu +100%, pak teprve se jím mohu zabývat detailněji.


Neobvyklé duchovní zážitky někdy nemají světelný podtext

Koncem listopadu 2012 se mi ozvala emailem také Jana Neduchalová. Z jejího sdělení vybírám:

„Poslední dobou se mi dějí velmi zvláštní věci, o kterých jsem si nejprve myslela, že můžou souviset s očistou těla na fyzické úrovni, ale i s odhalováním a čištěním karmických vrstev. Teď už si tím jistá nejsem a vlastně vůbec si přijdu celá zmatená, proto Vám píšu. Ještě dodám, že na přelomu minulé zimy a jara jsem přešla na vitariánství, Tibeťany cvičím s menšími i většími přestávkami něco přes rok, poslední měsíce téměř pravidelně, pokud zrovna ráno nespěchám z postele rovnou do práce a po práci nepadnu únavou přímo do postele. Nepoužívám zubní pastu s fluorem, mikrovlnku, nesleduju televizi a vůbec jsem se snad zbavila většiny zlých faktorů. Ačkoliv jsem před pár léty chodila pravidelně k léčitelovi na „běžnou údržbu“ a přibližně před rokem a půl jsem užívala asi dva až tři týdny homeopatika.

Tento týden asi v pondělí se mi stala zase jiná zvláštní příhoda. Jako bych začala opouštět své tělo, něco jakoby mi říkalo, že mám své tělo položit na zem, abych se mohla v klidu rozplynout do okolí. Připadala jsem si jako v jiné realitě, ve filmu, kde sleduju zevnitř svého těla, co se děje venku. Ztrácela jsem nad svým tělem vládu. Pomalu si sedalo, ruce a nohy mi těžkly a já jsem stále cítila ten tlak, který říkal „Lehni si, nechej tu to tělo ležet a rozpusti se do okolí.“ Cítila jsem, že by to bylo příjemné, v ten moment mi bylo povětšinou všechno jedno a byla jsem soustředěná jen na ten stav, co se se mnou děl.

Poddat se procesu opuštění hmotného těla nebo s tím bojovat?

Byl u toho se mnou kamarád (Martin, ještě ho vzpomenu), který mi začal opakovat, ať si nelehám, ať s tím bojuju. Do té doby, než se začal o mne bát a snažil se mě z toho dostat, jsem se cítila příjemně. Chtěla jsem se rozplynout, stát se paprsky světla. Po jeho vyděšeném výrazu jsem se začala trochu bát, že se děje něco špatného, tak jsem si nechala udělat jídlo (cuketa, rajče, česnek, trocha soli), aby mě to trošku uzemnilo. To jídlo mě vrátilo do reality. Podobné stavy, kdy jsem se začala těšit na smrt jako něco krásného, kdy se rozplynu ve světle, jsem měla už dříve několikrát, ale nikdy s tak silným až fyzickým prožitkem…

Začala jsem uvažovat, jestli opravdu nemůže jít o nějakého duchovního parazita. Totiž když mě tolik nadchnulo vitariánství, spolu s Martinem, který mě k němu přivedl, jsme si v létě otevřeli v Brně vitariánskou restauraci. Byli jsme sice první v republice, ale neměli jsme peníze na pořádnou rekonstrukci prostor, natož tak propagaci nebo lidi, co by nám s prací pomohli. Nejdříve se tedy o nás dozvěděli hlavně ti, kteří se tímto zabývají. Fandili nám, přáli, aby nám to fungovalo.

Nevýhodné obchodní nabídky na spolupráci

Mimo tyto se objevovali i takoví, kteří v nás vytušili obchodní potenciál a nabízeli nám různé jednostranně výhodné nabídky "spolupráce", kdy jsme občas vytušili, že by to bylo pro nás nevýhodné, občas jsme se nechali napálit. Nicméně postupem času se začalo objevovat i dost útočných reakcí, cítíme, že nám to někdo nepřeje nebo nám závidí. Sice už tyto útoky beru mnohem vyrovnaněji než kdy dřív, ale začínám z nich být dost unavená. Ubírají mi sílu, na což jsem si myslela, že jsem už byla odolná.

Navíc jak jsme neměli dost kapitálu do začátku, celé dny jsme tam zatím sami od rána do večera, já za barem, Martin v kuchyni, takže ani venkovního vzduchu jsme si dlouho neužili. Sice teď poslední měsíc chodí na půl týdne obsluhovat jedna slečna, co ji máme na brigádě, ale já jsem pak stejně někde na nákupech nebo sedím za počítačem a řeším objednávky, účetnictví či různé jiné organizační záležitosti.

Nevím, jestli je to všechno už tou nastupující únavou, nebo jestli opravdu na nás někdo parazituje. Ráda bych se zeptala, co si o tom myslíte. Jestli ty moje noční prožitky s temnými těžkými stíny či pocit tíhy za krkem a chuť rozplynutí se může být důsledek vyčerpání, nebo jestli to opravdu někdo či něco na mně parazituje. Anebo jestli se jedná o karmické čištění. Zatím jsem si myslela, že prostě jen musím vydržet a vytrvat v tom dobrém, co dělám (Tibeťani, živá strava, morálně slušné chování a jednání). Ale teď si nejsem jistá, jestli nemám udělat ještě něco víc, jenom nevím co. Napadlo mě, že jsem mohla udělat něco, čímž bych se dala na sestup, ale nejsem si ničeho takového vědoma. Současně si nejsem jistá, jestli už na vzestupu jsem, ačkoliv se tak cítím a snažím se pro to něco dělat. Proto Vás tímto prosím o radu, jak dál a jak se postavit ke všem těm mým prožitkům a zážitkům a co se to vlastně se mnou děje.“

Stahující vlivy brání člověku dostat se na světelný vzestup

Tehdy jsem po několika dnech odpověděl. V prvé řadě jsem se vyjádřil k tomu, jaká je současná duchovní situace Jany Neduchalové:

Podle Přírody je v této době Váš moment světelného vzestupu –92% vůči Vašemu optimu +100%. Je záporný, a to znamená, že ve Světle zatím padáte dost velkou rychlostí. Jste blízko první kritické hranice pádu, což je –100%. Po jejím překročení se člověk stává aktivním spolupracovníkem Temna a začíná ubližovat ostatním.

A hodnocení Vašeho každodenního úsilí podporujícího světelný vzestup? Váš vztlak, který každodenním způsobem života na světelný vzestup vyvíjíte, je +45% opět vůči Vašemu optimu +100%, které je současně maximem…

Na to, že jste vitarián a delší dobu cvičíte 5T, byste měla mít vztlak nejméně +80 až + 90 % a více. K tomu správnému tedy stále ještě děláte něco zásadně nesprávného, co Vás blokuje. Moje zkušenost je, že vitariáni jednostranně zveličují důležitost syrové stravy, ale nejsou přitom schopni odlišit pravotočivou a levotočivou bioenergii. Proto dost často konzumují zcela temné potraviny, i když syrové a navíc zastávají řadu dalších návyků ze Staré duchovní cesty.

I u živé stravy je nezbytné hlídat její energetickou světelnou čistotu

A také jsem tehdy reagoval na jejich restauraci na základě informací, které měli tehdy na vlastních webových stránkách:

To, co mne uhodilo na vaší restauraci: Krásně vypadající jídla, ale. Používáte názvy typické pro masová jídla: Burger, trilobit. A využíváte suroviny zatemněné, například sushi rolky na mne nepůsobí čistě: temná energie 35%, temná síla 99%. Hodně temné. To jen potvrzuje, jak je taková oblast riziková, a jak je obtížné udržet skutečnou světelnou čistotu. Také jsme zkoušeli navštívit vegetariánskou restauraci v Praze. Stačil pohled na internet, abychom vnímali, že tam nepůjdeme. Nenašli jsme čistou.

Takže hlavní problém je zřejmě v tom, co děláte. Jakoby lákáte lidi na zdravou stravu, což by je mělo vést ke Světlu, ale přitom to nemáte energeticky čisté. Těžko poradit, co s tím máte udělat. Jedině napřed udělat něco sami se sebou. To je prvořadé.

Cesta živé stravy vede k duchovnímu pokroku, ten však může být světelný nebo temný

A druhý den jsem ještě doplnil:

Ještě mne při cvičení napadlo, že jsem Vám nezdůraznil jednu věc. Cesta kvalitní stravy – vegetariánství a zejména vitariánství, je nesmírně důležitá pro život. Vede k celkovému pokroku na duchovní cestě. Ale ten pokrok může být dvojí – buď ke Světlu, nebo k Temnu. Vegetariánství ani vitariánství samo o sobě tedy na dosažení světelné cesty nestačí. Příkladem je Hitler, který byl důsledným vegetariánem.

Důležité jsou další okolnosti, které najdete např. v textu U3. Co za vás nemůže udělat nikdo druhý? Proto je vitariánství tak důležitým terčem temných sil, protože je jednou z  cest, kudy dosáhnout temné dokonalosti. Stačí vhodně zatemnit prostřednictví vegetariánských jídelen, snažit se dostat temné energie do všech produktů, které procházejí rozsáhlým zpracováním. A výsledek je zajištěn. Proto je například výrazně zatemněná většina částečně zpracovaných produktů ze sóji – sójové maso, sójová omáčka, tempeh, tofu a další.  To vše je výsledkem temné aktivity na Planetě. Přitom samotná sója je pozitivní, pokud není geneticky modifikovaná. Zmínil jsem se o tom v článku A23. Kam směřuje svět a lidstvo na konci roku 2012? - část I.

A důležité informace a varování ohledně toho, že samotné vegetariánství nebo vitariánství nestačí, najdete v textu Správná výživa sama o sobě k pochopení smyslu života a splnění životního úkolu nestačí. Skupinka lidí na světelné vzestupné cestě se dostala, byla pozvána na vitariánský sraz. A byli doslova zděšeni, kolik z přítomných lidí bylo již značně zatemněných a zabývalo se činnostmi, které vedou k Temnu. U každého z těchto lidí na NDC pak následovalo těžké čištění z tohoto času stráveného ve společnosti zatemněných vitariánů. Budiž to i pro Vás varování a poučení, že potřebujete udělat ještě víc, aby se Vaše restaurace stala oázou Světla a nikoliv přestupným bodem na cestě k Temnu…

Pozor na neobvyklé duchovní zážitky – mohou být nástrojem temných sil

Teď s odstupem času bych reagoval ještě na další popsanou okolnost. Na duchovní zážitek, který se podobal jakémusi rozplynutí ve Světle. Někteří duchovní učitelé by to jistě vysvětlili jako náznak vysoké duchovní pokročilosti a jednoznačně pozitivní věc. Jakési naznačené splynutí s jejich podobou absolutna, absolutní čistoty, Boha, nirvány.

O povaze toho zážitku však nejlépe vypovídá charakter duchovní cesty, kterou Jana Neduchalová v té době kráčela. Výrazně rychlý duchovní pád s momentem světelného vzestupu –92%. Vlastně se nacházela těsně před vstupem do oblasti vyšší temné pokročilosti. Do oblasti aktivní spolupráce s temnou stranou světa. Ten zážitek tedy rozhodně nevznikl působením Sil Světla. Naopak byl jednoznačně lákadlem temných sil kamsi ji napojit. Předat jí vyšší temné pověření, případně určitá temná privilegia, potvrdit energetickým úpisem její ochotu spolupracovat s Temnem, atd.

Prožívaná příjemnost ne zcela nepodobná vlivům slabších drog měla za následek, že ona se tomu začínala poddávat. Protože lákadla temné strany v podobě drog a podobných zážitků bývají velmi intenzivně působící. Jedině kamarád Martin, který byl vedle ní a přitom mimo tento zážitek, si dokázal uchovat více objektivní pohled na situaci. A snažil se ji za každou cenu vyburcovat. Aby se vzpamatovala, vzepřela se tomu procesu, který ji kamsi táhl mimo tento svět a reálný život. A udělal vše pro to, aby se z toho dostala co nejrychleji zpět do normální reality. Nabídl ji čistou energeticky silnou potravinu, aby ji přidržela ve hmotě. A to bylo velmi důležité a v té situaci mimořádně rozumné.

Tato událost naznačuje a potvrzuje, jaké jsou metody temných sil, když chtějí zlomit člověka a dotlačit jej k aktivní spolupráci s Temnem. Kolik už takových jedinců se mi ozvalo v nadšení, jak jsou duchovně pokročilí, co neobvyklého zažili. Nabízeli mi spolupráci na světelné cestě, předání jejich zkušeností, atd. Nebylo však o co stát. Za vše svědčil jejich moment světelného vzestupu nabývající například hodnot –250% nebo dokonce –550%. Což v obou případech prokazovalo již aktivní spolupráci s temnou stranou světa. V prvním případě parazitování především na blízkých lidech ve svém okolí. A ve druhém případě již parazitování prakticky na každém, koho takový člověk v životě potká.

Vstup majitelů restaurace na cestu neomezeného světelného vzestupu

30.1.2013 absolvovali Jana Neduchalová a Martin Skočík společně vstupní očistu a počátkem února se automaticky po udržení celkového vyladění nad úrovní 95% stali součástí Nové duchovní cesty. V jejich životech se tím mnohé změnilo. Oba začali lépe rozumět, co se to vlastně kolem děje. A začali si naplno uvědomovat boj o čistotu jejich restaurace, který vlastně probíhal od samého počátku. Jana Neduchalová o tom uvádí následující informace.


Jana Neduchalová

Několik příkladů škodlivých vlivů v restauraci

Útoky a škodlivé vlivy vnímáme různě. Občas je to jen nepříjemný pocit při pobytu v prostorech restaurace. Pocit zimy, chladu, i když je kolem teplo, nervozita neznámého původu. To většinou značí přítomnost temných bytostí. Při tomto stavu současně vidíme, že k nám nechodí hosté tak jako ve dny, kdy je všechno relativně v pořádku. Pak jsou tu útoky od zatemněných lidí. Uvedu několik příkladů.

Odmítnutí propagace života bez hmotné stravy

Odmítla jsem letáčky s informacemi o přednáškách jednoho známého člověka ze zahraničí přednášejícího o pránické výživě s tím, že tu nechceme šířit něco, s čím nesouhlasíme, protože to má temné pozadí. Následoval monolog onoho člověka, který přinesl letáky, jak je pránická výživa univerzální, protože prána je všude a je pro všechny. O tom, jak nám ona osoba přišla pomoci s naší propagací, protože cítila impuls shůry a my to hloupě odmítáme.

Dál to probíhalo asi takto:

Jana: „Ale už není vidět, že ti lidé parazitují na ostatních. Obecně všichni pránisti a příznivci pránického stravování jsou dost zatemnění.“

Osoba: „Jak TI lidi? Já jsem tu za jednoho člověka. On je jeden, jedna osobnost, jeden člověk, který stojí na počátku výživy pránou.“

Jana: „Dobrá tedy, tak ten jeden člověk a s ním i ostatní jemu podobní parazitují energeticky na ostatních.“

Osoba: „Vy se toho bojíte. Cítím z vás strach z neznámého. Silné vibrace strachu. Takže se toho jenom bojíte.“

Jana: „Nebojím se toho, ale mám někdy strach lidem říkat své postoje, protože na mě pak kvůli tomu začnou útočit.“

Osoba: „Takže máte strach.“

Jana: „Ano, ale z vaší reakce, to je něco jiného, než co mi tu o mně tvrdíte.“

Osoba: „Prostě jste plná strachu. První dohoda: Miřte slovem přesně.“

Jana: „Nemůžete to ale jen tak vytrhnout z kontextu.“

Osoba: „Prostě máte strach. Tak až se energeticky vyčistíte, možná se nebudete tolik bát ani prány.“

Jana: „Ale já se toho nebojím, jenom tvrdím, že pránická výživa není v pořádku.“

Osoba: „Už se o tom nechci bavit. Už o tom dál nemluvte.“

Není to komplet přepis, jen úsek. Osoba navenek působila mile, příjemně, stále se usmívala, ale mně z ní šel mráz po zádech, do večera mi z ní bylo fyzicky zle. Poté co odešla, jsme měli s Martinem obrovský hlad, přestože před jejím příchodem jsme byli oba dostatečně najezení.

Komentář Jiří Novák: Tento příklad naznačuje, jak zbytečná a prázdná je vynucená komunikace s člověkem, který chce za každou cenu prosadit svůj záměr a hrubě se mu nelíbí, když druhý zásadně odmítne se nechat jím a jeho učením zmanipulovat. To je však jen hmotná rovina rozhovoru. Současně s tímto rozhovorem navíc probíhá na energetické úrovni temný útok toho člověka a systémů, které jsou na něj napojeny a parazitují na jeho zádech. Průvodními jevy invaze temných energií je právě zima, chlad, až zimnice. Nebo akutní potřeba doplnit si okamžitě čisté světelné energie, například stravou, změnou prostředí, apod.

Vychýlenost vitariánů trvajících na bio-potravinách

Další příklad je člověk, který si stěžoval asi úplně na všechno. O prostorách řekl, že na něj působí dost nepříjemně. O obsluze (aktuálně mluvil s naší brigádnicí, která není na NDC, ale je sama vitariánka) řekl, že tomu vůbec nerozumí, protože nevěděla, jestli máme brokolici bio nebo ne. Doporučil nám, abychom vedení restaurace předali někomu, kdo je opravdový vitarián – na rozdíl od nás. Chybělo mu v jídelníčku označení bio surovin, byl znepokojený, že si přece nemůžeme dovolit něco takového dělat. Protože podle jeho slov je vitariánství celkový životní styl, stejně jako jóga není jen o cvičení. A proto bychom to neměli dělat, protože tomu vůbec nerozumíme a celému vitariánství děláme velmi špatnou reklamu.

I tento člověk mluvil celou dobu velmi klidně s podivným úsměvem, který vnímám u lidí vyznávajících za každou cenu „nekonečnou lásku“ ke všem včetně nepřátel, přitom jsou schopní jeden druhému s úsměvem bodnout nůž do zad „ve jménu lásky“.

Po odchodu tohoto pána nám byla oběma strašná zima, já jsem se celá klepala, byla jsem najednou promrzlá až na kost. I touto dobou tu byla běžná teplota, něco kolem 21°C.

Komentář Jiří Novák: Tento druhý příklad naznačuje vychýlenost celého směru vitariánství. Kdy za nejdůležitější okolnost, která údajně potvrzuje čistotu stravy je označení bio. Jak ošemetné a zásadně vychýlené je podobné uvažování, jsme vysvětlili již ve více článcích. Kdy právě bio-potraviny patří k těm, které jsou nejvíce infikovány temnými bioenergiemi. Opakovaně jsme se snažili biopotraviny čistit, viz článek 42A. Očištění biopotravin od temných nánosů. Jenže vznikají stále potraviny nové, na trh se dostávají i další noví výrobci biopotravin. A navíc obvykle nejde jen o jednu jedinou zatemněnou vrstvu, ale o komplikované nepříznivé energetické nánosy. Takže takové očištění bude vždy pouze částečné a nikoliv univerzální, celkové. A opět bylo setkání s takovým člověkem vyznávajícím konzumaci především biopotravin doprovázeno silným temným energetickým útokem, jak naznačují doprovodné pocity chladu až zimnice.

Zatemněnost výrobců tzv. zelených potravin

Občas se nás snaží zlanařit prodejci tzv. zelených potravin. S těmito jsme měli několik nedobře končících komunikací. Na začátku, kdy jsme ještě nevěděli o jejich zatemněnosti, jsme tu měli nápoj ze zeleného ječmene, ke kterému jsme se nechali přemluvit. Když jsme pak od dané osoby i po naléhání odmítli dál toto odebírat s tím, že to tu mít nechceme, začala na nás být nepříjemná a agresivní. Hádala se za každou cenu, i když my jsme jen slušně odmítli nabídku. Prohlašovala o nás veřejně, že jsme divní. Touto dobou jsme ještě nebyli na NDC, ale už jsme cítili určité nepříznivé vlivy z těchto zelených nápojů.

Další osoba z řad těchto lidí řekla při rozhovoru, že jí Tibeťani utlumují libido, a tedy jsou špatní a nikomu je nedoporučuje, ať si na ně dáme pozor i my. Mimo spousty dalších „zelených lidí“ zmíním ještě jednoho pána, kterého jsem si pamatovala z taiči z doby, kdy jsem tam sama chodila. Starší čilý pán, tehdy se mi jevil jako velmi příjemný a aktivní důchodce. Když k nám přišel v době, kdy jsme už byli na NDC, ve výrazu toho milého pána jakoby najednou byla nějaká příšera, trochu jako smrtka. Stále nám vnucoval spolupráci, že by mohl přednášet o živé stravě, o tzv. zelených potravinách. Odmítnutí moc nebral jako odpověď a nepřijal ani argument, že způsob zpracování těchto potravin nemá s Přírodou nic společného. Stále opakoval, že tyto potraviny jsou přece zpracovány při teplotách do 40°C. Ale když jsem řekla, že i některé výrobky z masa jsou zpracovány za studena, jako bych mluvila do zdi. Pán jako by měl při rozhovoru filtr v uších, který mu všechno přeříkal do podoby, kterou chtěl on slyšet, občas pro jistotu přísun informací do uší zcela zablokoval.

Komentář Jiří Novák: I tento třetí příklad potvrzuje, jak nízký duchovní nadhled může mít člověk stravující se údajně živou stravou. Jak je jednostranně vychýlený ve svém rozumovém přístupu. Jak mají tito lidé doslova vymytý mozek reklamou tzv. živých výrobků typu zelený ječmen, chlorella a další. Výrobků, které jsou však ve skutečnosti výrazně zatemněné a s čistou Přírodou nemají nic společného. A jak jsou přitom tito lidé na míle daleko skutečné vnitřní čistotě, kterou by jim mělo automaticky posilovat stravování se takovou stravou, pokud by byla skutečně energeticky čistá, co nejbližší původnímu přírodnímu stavu.

Aby takový člověk pochopil argument, že způsob zpracování těchto potravin nemá s Přírodou nic společného, musel by nejprve připustit, že existuje nezávislá strana Temnoty a levotočivé bioenergie. Že světelná živost potraviny se pozná podle jednoznačné převahy světelných bioenergií. A že během zpracování propagovaných zelených potravin skrytě vstoupily do toho procesu temné energie. Že tam byl nějaký důvod, proč se tam uchytily. Což může být cokoliv od vychýlené etiky výrobce nebo distributora, například snaha za každou cenu vydělat na novém nápadu co nejvíce peněz, až po metodu zpracování, která nepřípustně deformuje původní přírodní charakteristiky té potraviny. Že člověk, který se nachází v hlubokém duchovním pádu k Temnu, bude automaticky přidávat temné bioenergie ke všemu, čím se zabývá, s čím manipuluje. Protože tyto energie jsou běžnou součástí jeho života. Jeho životní cesty, kterou si sám zvolil. A to se týká jak toho, kdo celou záležitost vymyslel, naplánoval, tak také toho, kdo působí ve výrobním procesu. A také distributora, která pak takové výrobky veřejně propaguje.

Energetický útok od makrobiotičky

Za zmínku stojí i jedna paní, zarytá makrobiotička. Ptala se nás, podle čeho se řídíme, podle čeho postupujeme při tvorbě jídel. Stále nebyla schopná pochopit, že nejdeme podle žádné kuchařky, podle žádné speciální filozofie, ale že máme svým způsobem vlastní směr. Zachvátil ji obrovský strach a neklid, že to bude určitě špatně, protože to podle ní neděláme systematicky. Ač naše komunikace probíhala klidně, cítila jsem podvědomě silný útok, měla jsem až tendence na ní být v obraně zlá a nepříjemná. Ještě chvíli poté, co odešla, mi bylo divně a trochu chladno.

Komentář Jiří Novák: Také makrobiotika je jedním ze značně vychýlených stravovacích směrů. Přesvědčil jsem se o tom sám kontakty s několika makrobiotiky poté, když se chtěli dostat na cestu skutečného světelného vzestupu. Následovalo opakované úporné karmické čištění od temných nánosů a temného ovládání souvisejících právě se systémem makrobiotiky. Více o tom bylo v článcích 42A. Očištění biopotravin od temných nánosů, 58A. Rizika vitariánství – část I. I v tomto případě se energetickým útokem od dotyčné osoby potvrdilo, že i ona je ve skutečnosti ovládána velmi vyspělými temnými systémy.

Zatemněnost jedinců kovaných v metodách Staré duchovní cesty

Jako poslední konkrétní příklad uvedu jednu osobu, co u nás měla semináře o vnímání těla, jídla, sebe. Když k nám přišla prvně na návštěvu, zdála se nám být v pořádku, navíc jsme ještě nebyli na NDC. Další setkání už jsme cítili její změnu temným směrem. Když měla u nás seminář, který jsme čekali trošku jiný, bylo nám z ní divně a současně i aktuální obsluha (ač není na NDC) tvrdila, že z ní měla negativně zvláštní pocit. Dotyčná osoba pak při rozhovoru po semináři řekla, že pro ni je práce s energiemi běžnou záležitostí, to jenom my se toho bojíme. Působila poněkud nadřazeně, že ona ví víc, protože má na rozdíl od nás víc zkušeností.

Komentář Jiří Novák: Tento příklad navíc potvrzuje určitou nadřazenost a zatemněnost těch, kteří vycházejí z metod Staré duchovní cesty. A kteří pracují s energiemi neetickým způsobem, protože přitom používají prvky magie. Kteří vůbec netuší, že duchovní energie mohou mít dvojí povahu – pravotočivou světelnou nebo levotočivou temnou. A že když používají nepřirozené, neetické způsoby práce s energiemi, například magii nebo i obyčejnou vizualizace, tak tím budou přitahovat právě energie temné levotočivé. Takže vše, co dělají, veřejně propagují, pak bude těmito levotočivými energiemi zatemněno.

Tito lidé si často sami připadají jako mistři světa. A obvykle nejsou ochotni připustit, že skutečná pravda může být někde jinde, než jak to tvrdí právě oni. Tito lidé pak ve skutečnosti svojí prací nerozšiřují Světlo, jak si to o sobě sami myslí, ale naopak kolem sebe šíří temné energie ve formě skrytých útoků, skryté manipulace s druhými lidmi.

Agresivní vegani

Také někteří militantní vegani o nás prohlašují, že vůbec nebereme v úvahu etiku veganství, proto jsme pro ně velmi špatní. Jsou to často lidé už na první pohled velmi zatemnění. Působí agresivně, konfliktně, chodí od uší až po paty v černém oblečení, většina je potetovaná.

Pozitivní návštěvníci restaurace

Aby to nevypadalo, že jsme tu celé dny jen pod útokem, samozřejmě se najdou i lidé, kteří nám přináší radosti, jsou na nás milí, chtějí nám upřímně pomoci. Tito lidé působí natolik dobře, že z nich cítíme jakési příjemné harmonické teplo. Je jich zatím však jen minimum oproti těm výrazně zatemněným. Někteří se ptají tolik, až se dostanou otázkami k informacím o NDC, ptají se dál, začínají cvičit 5T, usilují o nastoupení na NDC.


Více o současném fungování této restaurace s živou stravou uvedeme v dalších dvou pokračováních 61B. Restaurace s živou stravou II – Reagovat včas na náznaky 61C. Restaurace s živou stravou III – Současný stav. A to především formou duchovních komunikací Jany Neduchalové a Martina Skočíka.

© Jiří Novák, květen 2013
© Jana Neduchalová, květen 2013
© Martin Skočík, květen 2013
www.novaduchovnicesta.cz


Anketa

Byl pro Vás tento text přínosem? Ohodnoťte prosím známkou od 1 (nejlepší) do 5 (nejhorší).

  • 214
  • 25
  • 22
  • 20
  • 22

Celkový počet hlasů: 303