Pravčická brána
Úvodní stránka | Články hlavní řady | Články V: 60 - 69 | 61B. Restaurace s živou stravou II – Reagovat včas na náznaky

61B. Restaurace s živou stravou II – Reagovat včas na náznaky

Jiří Novák, Jana Neduchalová, Martin Skočík Vloženo 23.5.2013
Jana Neduchalová Martin Skočík

Jak může zdánlivě pozitivní potravina člověku uškodit? Zatemnění výrobků označených názvem fondue. Původ zatemnění sýrového fondue. Co takhle dát si koktejl Smoothie? Co vše tvoří temnou zátěž ovocného koktejlu s názvem Smoothie? Důležité poučení: Místo módních názvů raději používat názvy vlastní. Důležité je naučit se reagovat hned na první drobné náznaky. Začátky duchovní komunikace Jany Neduchalové a Martina Skočíka. Vnímej náznaky svého těla a intuice. Sledujte svoji linii a nenechte se vychýlit pochybnostmi od druhých osob. Klíčem je pravidelná práce na posilování světelných základů své bytosti. Snažit se udržovat i hmotný pořádek ve svém životě. Anděl strážce v restauraci. Prospěšnost kokosu a pohanky. Je důležité dát veřejně svým postojem najevo, jakou životní cestu zastávám. Dostatek přijímané čisté vody napomáhá procesu vnitřního čištění.

Jiří Novák

Druhá část tématu o restauraci s živou stravou v Brně

Tato druhá část tématu o restauraci s živou stravou je pokračováním článku 61A. Restaurace s živou stravou I – Jak to všechno začalo. Formou duchovních komunikací obou provozovatelů restaurace, Jany Neduchalové a Martina Skočíka, se seznámíme s dalšími okolnostmi, které doprovázejí provoz jejich restaurace. Poznáme, jaké problémy je trápily, jaké otázky oni sami postupně řešili. A zároveň bude patrné, jak se postupně vyvíjela kvalita jejich duchovní komunikace. Připomínám, že restauraci otevřeli na počátku června 2012 a na počátku února 2013 se stali oba součástí Nové duchovní cesty.

Navíc ještě sám přidám do textu některé nové postřehy týkající se zdravého stravování, které se nedostaly do dřívějších článků 58A. Rizika vitariánství – část I, 58B. Živá strava a vitariánství , 58C. Co je zásadní při posuzování „živosti“ potraviny?, 58D. Rizika vitariánství – část II, 58E. Rizika vitariánství – část III, 58F. Přirozená živá strava - hlubší zamyšlení.

Například vysvětlím, že mnohé komerční nápady, jakmile začnou v prvé řadě sledovat výdělek a úspěch, bývají spojovány s velkým zatemněním výsledných přístrojů i výrobků jimi připravovaných. Také komerční boje o ochrannou známku určitého výrobku představují cestu, kudy se do běžných původně relativně čistých výrobků dostane výrazný stupeň energetického zatemnění.

Jak může zdánlivě pozitivní potravina člověku uškodit?

Popíšu jeden ze zážitků z posledních týdnů. Jeden ze členů mojí rodiny nacházející se na Nové duchovní cestě absolvoval slavnostní večeři pracovního kolektivu v jedné z restaurací. Objednal si samozřejmě jídlo, které odpovídalo jeho stravovacím návykům – vegetariánskou pizzu a navrch jako moučník ovoce s čokoládou. Později mu však po tomto jídle nebylo právě dobře. Začal jsem tedy zkoumat, kde může být problém.

To ovoce s čokoládou neslo název Čokoládové fondue. Podíval jsem se pomocí vyhledávače na internet a brzy bylo vše jasné. K přípravě ovoce s čokoládou jsou vyráběny speciální soupravy na Fondue v cenách od několika stovek korun až po dva či tři tisíce. Prošel jsem více nabídek a všechny měly jedno společné. Výrazně temné nepříznivé působení. Podíl temných energií ve vyzařování činil až 50%, a s temnou silou ještě mnohdy vyšší. Někdy se jednalo i o výrobky firem, jejichž nádobí je jinak čisté.

Co to všechno naznačuje? Že samotný název Fondue dodává všemu, co je s ním spojeno, výrazné zatemnění. Tedy i původně čistému ovoci s čokoládou. Takže klidně si doma dělejte ovoce s čokoládou. Ale doporučuji neříkat tomu Fondue a nepoužívat k tomu soupravy Fondue vyrobené speciálně pro tento účel. Protože jen ten název vás dokáže energeticky napojit na rozsáhlý temný systém, který zatemní vše, s čím bude tento název spojen.

Fondue je přitom v módě a tak toto slovo řada lidí jen z toho důvodu používá. Místo, aby řekli, že si doma dali ovoce s čokoládou, nazvou to vznešeně Fondue. Netuší, jak nepříznivou službu tím sami sobě udělali. I takový je dnešní svět. Když Temno dokáže chytat lidi i na pouhých slovech.

Sýrové fondue – původně pokrm alpských pastýřů

Při kontrole článku jsem byl upozorněn na to, že existuje i známá švýcarská specialita – Sýrové fondue. Wikipedie o tom uvádí:

Fondue (z francouzského fondue - tavená, vyslovováno jako fondü s německým ü) je původně pokrm ze sýra roztaveného nad ohněm, pocházející ze Savojska a francouzské části Švýcarska. Dnes se tento pojem užívá pro více pokrmů i z jiných potravin.

Původ sýrové fondue není stoprocentně vyjasněn, jak Švýcarsko, tak i Savojsko (poznámka: historické území, které zasahuje do Francie, Itálie a Švýcarska) si dělají nároky na vynález pokrmu se staletou tradicí. Nesporným faktem je, že jak švýcarští, tak i francouzští alpští pastýři, byli po většinu roku odříznuti od okolního světa. K základním potravinám, které si mohli sami vyrábět, patřil chléb a sýr, takže k vynálezu sýrové fondue nebylo daleko.

Ve Švýcarsku platí sýrová fondue za národní pokrm. Přirozeně se prodávají již hotové směsi na přípravu fondue… Pokrm je připravován ve speciálním hrnci z kameniny…

Z těchto informací vyplývá, že slovo fondue bylo původně spojováno právě se sýrovým jídlem. Zatímco až mnohem později vznikly jiné varianty fondue. A jak to vypadá z energetického pohledu? Opět jsem prozkoumal více internetových stránek a výsledek byl jednoznačný. Zatímco původní zdrojový sýr byl relativně velmi čistý, v podobě roztaveného sýrového fondue už měl výrazný stupeň zatemnění 50% i více. A stejně tak byly zatemněné speciální soupravy na přípravu sýrového fondue. Přitom původní myšlenka byla čistá: Roztavit si na pastvě sýr a namáčet do něj chleba. Jak se tedy do tohoto jídla dostalo tak výrazné zatemnění?

Původ zatemnění sýrového fondue

Příroda k tomu uvádí následující informace:

Příroda: „Původní pokrm označovaný jako sýrové fondue byl relativně čistý. Protože ještě v té době nebyl spojován s žádným byznysem, s žádným soupeřením. Bylo to jen přirozené označení konzumovaného jídla. Ale v období soupeření o ochrannou známku Fondue, během kterého se mnohdy používaly i nečisté energetické praktiky spojené s magií, se s tímto slovem spojily frekvenčně velmi vysoké temné energie o vysokém stupni temné dokonalosti. Od těch dob se temnota spojená s používáním slova fondue v potravinářství přenesla i do dalších odvětví, jako bylo například Čokoládové fondue, o kterém ses zmínil nejprve.“

Co takhle dát si koktejl Smoothie?

Výše popsaný problém ochranné známky Fondue představuje jen jeden příklad. Je však pravděpodobné, že podobné výsledky bude možné zjistit i u dalších neobvyklých pochutin. Majitelé Kiwi restaurace se mne na počátku května zeptali na čistotu dvou přístrojů, které běžně používají – Spiralizér a Blender. Ty přístroje byly relativně čisté, malé procento zatemnění lze očistou odstranit. Avšak při pohledu na jejich jídelníček během zpracování článku 61A. Restaurace s živou stravou I – Jak to všechno začalo  mne pocitově nepříznivě udeřilo něco jiného.

Například na jídelníčku Kiwi restaurace, o které je tento článek, je opakovaně používán název Smoothie pro nápoj ze syrového ovoce a ovocných šťáv. Zkusil jsem se zeptat Přírody na čistotu nápoje, který lidem nabízejí: temná energie 5%, temná síla 20%. A to už je příliš moc vysoké zatemnění na místo, které by mělo být vzorem čistoty z pohledu pravotočivých bioenergií. Jak je možné, že koktejl z pravotočivých syrových ovocných zdrojů má tak vysoké procento zatemnění?

Co vše tvoří temnou zátěž ovocného koktejlu s názvem Smoothie?

Podívejme se nejprve, co se všeobecně píše o Smoothie: Zdravé osvěžující koktejly vyrobené z čerstvého ovoce a zeleniny bez dodaných sladidel a konzervačních prostředků. Pokud je to vyrobeno z vhodných zdrojů, mělo by to doslova působit jako energetický životabudič s téměř stoprocentní pravotočivou bioenergií. V čem je tedy problém? Očividně opět v tom názvu.

V anglické verzi Wikipedie se o tom píše následující:

V obchodech se zdravou výživou na západním pobřeží USA se začaly prodávat čisté ovocné nápoje bez příměsí již v roce 1930, a to na základě receptů, které vznikly v Brazílii. Název Smoothie začal být používán v knihách, časopisech a denním tisku pro produkt vyrobený v mixéru. Dan Titus, ředitel sdružení „The Juice and Smoothie“ ve své knize o Smoothie píše, že: „Smoothie se stalo populární během 60. let 20. století, kdy došlo v USA k oživení makrobiotického vegetariánství.“ První ochranná známka pro ovoce zpracované do podoby rozbředlého sněhu měla v 70. letech název California Smoothie… Další ze zakladatelů Sdružení Smoothie navíc uvádí, že termín Smoothie se váže k nápojům z ovoce a ovocných šťáv vytvářených Hippies na konci 60. let… Do roku 2000 se stal průmysl Smoothie odvětvím vydělávajícím miliardy dolarů.

 

Jaké byly typické znaky hnutí Hippies?

Na jedné straně pacifismus – veřejné protesty a boj proti válkám a vojenským základnám po celém světě. Vzpoura proti většinové společnosti. Na druhé straně propagování spontánního chování, volné lásky. Časté používání drog, zejména LSD. Příslušníci hippies nosili často dlouhé vlasy, volné oblečení… a celkově prosazovali „primitivní“ vzhled jako projev negativní reakce proti většinovému chování společnosti. (Zdroj: Wikipedie)

Na internetu najdeme Smoothies propagované ve spojení se zelenými potravinami, jako jsou zatemněné výrobky typu zelený ječmen nebo řasy v různé podobě. K přípravě se opět používá speciální mixér Smoothie maker v cenách od zhruba 600 Kč. A jeho čistota v průměru od různých výrobců? Temná energie 20%, temná síla 50%. Opět znatelné výrazné zatemnění.

Takže co všechno tvoří temnou zátěž ochranné známky Smoothie? Výrobku, který by měl být ve skutečnosti velmi čistý a naprosto zdravý? Zaprvé jeho původ spojovaný s makrobiotikou a s hnutím hippies. Dále speciální mixéry Smoothie s vysokým stupněm zatemnění. A zatřetí, spojování s dalšími výrazně zatemněnými produkty typu zelený ječmen apod. To vše dělá ze systému Smoothie, podobně jako je tomu u systému Fondue, prostředek, jak prosadit do oblasti zdravé výživy výrazný stupeň zatemnění. A to jen pouhým používáním slova Smoothie, které tvoří výrazně zatemněnou ochrannou známku celého systému takto připravovaných nápojů.

Takže další původně dobrý nápad, který byl v rámci všech podmínek a cílů, za kterých vznikl, výrazně zatemněn. Podstatně k tomu také přispělo prostředí probíhajícího komerčního boje o právo využívat tuto ochrannou známku. Jen mne v tuto chvíli napadlo, jak se asi projevil v čistotě piva dlouhotrvající mezinárodní soudní spor o ochrannou známku Bud, Budweiser, Budvar českobudějovického pivovaru?

Důležité poučení: Místo módních názvů raději používat názvy vlastní

Kiwi restaurace je již v tomto období poměrně čistá a z pohledu bioenergií výrazně pravotočivá. A to samo o sobě dokázalo snížit celkové zatížení Smoothie na méně než polovinu. Ale přesto tam ještě dost vysoké procento zatemňující energie zůstalo. S tím už se nedá v tomto období nic dělat. Protože Smoothie je název, který má určité zatemněné tradice a je hojně rozšířen po celém světě.

Jaké další ponaučení z toho vyplývá? Používat vlastní názvy, které nebude snadné spojovat s čímkoliv zatemněným. Vyhýbat se módním názvům typickým pro běžné stravování, protože mohou být nositeli zatemňujících energií. Mohu používat i speciální přístroje pro ten účel, ale je důležité je nejprve očistit od zatemňujících energií. Pokud si však ponechám samotný název Smoothie k označení nápoje, pak jakákoliv očista bude pouze částečná. Protože jen ten samotný název mne automaticky napojuje na celosvětový zatemněný systém související s tímto výrobkem a byznysem s tím spojeným.

Chápu, že svými připomínkami dávám majitelům restaurace pěkně do těla. Není však jiná cesta k dosažení čistoty a k postupnému snížení všech temných útoků, než důkladné odvrhování všeho, co do restaurace přináší temné energie. Důležité je však podotknout, že oni jsou velmi učenliví a mnohé ze škodlivých záležitostí dokážou rozpoznat sami. Jen je jednoduše nenapadlo, že rozemletím čistého ovoce v mixéru a využitím názvu všeobecně používaného po celém světě, z toho může vzniknout poněkud zatemněný ovocný koktejl.

Jak je však patrné, strana Temna je opravdu vynalézavá ve svém úsilí infikovat a zatemnit nejlépe všechny čisté zdroje kvalitních potravin. Když už to samotná potravina nedovolí, vymyslí se nový moderní cizokrajně znějící název. Pro lidi bude dostatečně lákavý a poutavý a oni budou potravinu s tímto názvem vyhledávat. A přitom ten název automaticky zprostředkuje napojení na rozsáhlý temný systém a dílo je dokonáno. Koktejl, který měl být původně nositelem dokonalé pravotočivé čistoty, se tak stává výrazně zatemněným levotočivými energiemi.

Důležité je naučit se reagovat hned na první drobné náznaky

Martin Skočík reagoval na předcházející informace a zatemněnosti výrobků používajících název Smoothie následujícím způsobem:

„Když jsme upravovali jídelníček a vyhazovali jednotlivé suroviny, nenapadlo nás podívat se na to i z tohoto pohledu, i když tam již v té době určité náznaky byly. Já osobně jsem si Smoothie přestal pro sebe připravovat během zimy. Už tehdy jsem měl raději možnost kousat a jíst celé ovoce. Janka si Smoothie dávala déle, protože si je dělala hodně vodové. A protože jí dlouho trvalo naučit se dostatečně pít. V Smoothie to měla všechno najednou – dostatek vody i jídla.

Po vstupu na NDC jsem se sem tam napil ze Smoothie, které si připravila Janka. Ale vždy jsem pocítil určitou tíhu v žaludku, jako kdybych snědl kámen. Připisoval jsem to však tomu, že jsem si už od Smoothie odvykl. Až teď si zpětně uvědomuji, že to nemělo jen hmotnou příčinu – možnost kousat ovoce a sníst je celé. Ale i duchovní příčinu – náznak, abych se vyhnul škodlivým energetickým vlivům. Protože mixér jsem tehdy běžně používal na přípravu různých kaší, omáček, polévek. Jen Smoothie jsem si už nepřipravoval, i když to bylo to první, s čím jsem v rámci vitariánství začínal. Při konzumaci ostatních mixovaných pokrmů jsem však tíži na žaludku nikdy nezaznamenal.

Tato zkušenost opětně potvrzuje skutečnost, že všechno má nejen hmotnou, ale také duchovní stránku. A je potřebné se naučit na cokoliv takto nahlížet. A že při hodnocení čistoty stravy nám může velmi pomoci vnímání svého těla. Které nám dává signály, pokud se chystáme něco nevhodného sníst, nebo jsme to už dokonce snědli.

Jako naše jedna příhoda, když jsme si připravili nudličky s mákem. V průběhu jídla jsme zjistili, že mák, který jsme použili, nebyl úplně čistý, ale nebyl vysloveně temný. Obsahoval jen menší „špínu“, ale pro člověka na NDC už byl nevhodný. I přes toto zjištění jsme jídlo snědli, protože to bylo tak dobré, že nám to bylo líto vyhodit. Ale za pár minut po tom, co jsme se najedli, jsem měl potřebu znovu něco sníst. Ale nebylo to z hladu, ani chuť jsem neměl. Až při jídle jsem si uvědomil, proč vlastně znovu jím. Když jsem to řekl Jance, i ona si uvědomila, že udělala to samé – po dalším jídle sáhla také proto, aby vykompenzovala nevhodnou potravinu.

Další nevhodná potravinová surovina

Ještě jsem si vzpomněl na jiné naše jídlo, které bylo zatemněné použitým názvem jedné ze surovin. Jednalo se o banánovou roládu, která byla stočená v mořské řase, běžně používané na sushi. Výrobek jsme nazvali „banánová roláda v mořské řase“ a použili jsme k tomu řasu koupenou pod názvem „Sushi Nori“.  Když jsem se po vstupu na NDC snažil tuto surovinu energeticky ohodnotit, zdála se mi v pořádku. I když při přípravě toho jídla jsem při představě chuti rybiny z té řasy na něj už neměl chuť. Navíc jsem už delší čas přemýšlel o tom, zda slovo sushi uvedené v názvu nemůže tu řasu nějak zatemňovat.

Jednou jeden pán Jance řekl, že roládu pracovně nazývá „banánové sushi“. To byl jasný signál, že je třeba znovu přehodnotit energetické vyzařování mořské řasy. Byl jsem pak překvapený, jak jsme ji už tentokrát vnímali výrazně negativně. A přitom jsme to dříve předtím necítili.

 

Komentář Jiří Novák: Tato zkušenost jen potvrzuje to, že očistu svého života od škodlivých záležitostí, a stejně tak i očistu prostředí svého domova či prostředí restaurace, je důležité provádět opakovaně. Protože vzestupem na světelné cestě se člověku automaticky zjemňuje duchovní vnímání. A to, co nevadilo dříve, už na pozici vyšší světelné frekvence zřetelně začíná vadit. Chce-li člověk na světelném vzestupu nadále pokračovat, potřebuje se postupně všech těchto vynořujících se škodlivých záležitostí zbavovat. Více o tom, jak jsme na začátku Nové duchovní cesty dostávali varovné náznaky a postupně jsme se zbavovali všech možných metod a pomůcek Staré duchovní cesty, je uvedeno v článku 30C. Zhodnocení metod a pomůcek na duchovní cestě z hlediska moudrosti Přírody.Více o zatemněnosti výrobků z mořských i sladkovodních řas a potravin označovaných jménem sushi, je v článcích 58A. Rizika vitariánství – část I, 58D. Rizika vitariánství – část II.

Začátky duchovní komunikace Jany Neduchalové a Martina Skočíka

Jak už jsem uvedl minule, Jana Neduchalová a Martin Skočík mne navštívili v Praze 30.1.2013 za účelem provedení očisty, která by jim usnadnila vstup na cestu neomezeného stabilního světelného vzestupu. Po provedení očisty jsem jim zdůraznil, že jim byla Spojenými Silami Světla instalována Osobní karma. A dále že jsou připraveni na to, aby začali soustavně duchovně komunikovat. Na počátku především s Osobní Karmou a Přírodou. A až později po vstupu na NDC a dosažení určité pokročilosti aby zkusili komunikovat také například s planetou Zemí, se Sluncem, Vesmírem (Kosmickým vědomím), anděly Dhyany, atd.

Někomu funguje poměrně kvalitní komunikace již od samého začátku. Další jedinci na tom musí celé měsíce soustavně pracovat, než se dostaví kloudné výsledky. Martin Skočík i Jana Neduchalová patří k těm prvním. Na kvalitu jejich duchovní komunikace od samého počátku má zřetelný vliv i to, že se již měsíce stravují živou stravou. Vliv má očividně i to, že část své dávné existence byli spojeni s Přírodou a jejím fungováním.


Vnímej náznaky svého těla a intuice

Martin Skočík: Osobní Karmo, co je pro mě důležité teď vědět? (Duchovní komunikace z 31.1.2013)

Osobní Karma: „Očista pokračuje, sám jsi to v noci cítil prouděním energie do tvých rukou. Pokračuje tím proces regenerace a přestavby tvé bytosti. Cítím, že se ti to ještě stále zdá fascinující, ale je to tak. Vnímej náznaky svého těla a intuice – jako například bolesti v hlavě při poslouchání té temné skladby večer. Ještě teď, když si na to vzpomeneš, bolest se ozve. Takovýmto věcem se zásadně vyhýbej. Správně jsi včera odmítl pozvání na koncert. Temnota má různé podoby a snaží se člověka vychýlit všude, kde se dá. Je zapotřebí mít se na pozoru. Sleduj impulzy a nezanedbávej své hmotné povinnosti.“

Sledujte svoji linii a nenechte se vychýlit pochybnostmi od druhých osob

Martin Skočík: Osobní Karmo a Přírodo, prosím vás o informace k jablkům, které mám teď potřebu jíst a o kterých se mi i zdává?

Příroda: „Jablka mají očistnou funkci. Hlavně pro tebe jsou velmi vhodná, je to tvoje ovoce – sám to dobře víš. Zbožňuješ jablka celý život. Je dobré držet se teď tohoto impulzu a vyvarovat se chyby, kterou jsi udělal minulý podzim. Kdy ses se svým pocitem, že bys byl schopný být pár dnů jen na jablkách, svěřil blízké osobě. Ta nalomila tvé přesvědčení a zasadila ti do hlavy pochybnosti, které tě přivedly k pádu. A měly za následek (v konečném důsledku) i přerušení cvičení Pěti Tibeťanů.

Ale teď už jsi pevný ve svých základech. Sám cítíš, že jsi určitým způsobem sebevědomý, ale ne na základě ega, ale vnitřně - na základě pravdy. Rada na závěr: Dávej si pozor na všechny „správné“ způsoby stravování, které jsou propagovány na různých místech. I přes výrazné posílení svých základů je to zatím tvé slabší místo – vnímej intuitivně, co je správné a pro tebe vhodné, a vnímej náznaky.“

 

Martin Skočík: Osobní Karmo, je pro mě v této chvíli důležité ještě něco vědět?

Osobní Karma: „Věnuj se hmotným záležitostem, dbej na dostatečné cvičení 5T, režim a všechny aktivity, které jsou potřebné na trvalé posílení světelných základů. Všechny už máš zaběhnuté v praxi, tak jen pokračovat a nezaspat na vavřínech, že teď je možné polevit. Taktéž je potřebné být opatrný před projevy ega a ztotožněním se s myšlenkami, že jsi něco víc než ostatní. Tady a teď na Zemi jste si všichni rovni.“

Martin Skočík: Děkuji vám.

 

Komentář Jiří Novák: Už přesnost přenosu a pravdivost těchto prvních tří duchovních komunikací byla podle Přírody kolem 98,1 – 98,7%, což je na začátek mimořádné. Aby člověk vlastně už při prvním pokusu o duchovní komunikaci dosáhl hned mimořádné kvality.

Klíčem je pravidelná práce na posilování světelných základů své bytosti

Martin Skočík: Osobní Karmo, co je pro mě důležité teď vědět? Jak postupuji? (Duchovní komunikace z 1.2.2013)

Osobní Karma: „Tady je tvá Osobní Karma, čištění pokračuje. Sám to vnímáš s množstvím vody, které teď potřebuješ. Důkladně doplňuj potřebnou vodu, aby se tvé tělo mohlo čistit neměnnou rychlostí. Teď je velmi důležité setrvat v trvalé harmonii, abys dosáhl vysokého vyladění, které je potřebné na překonání 12. přechodného prahu, a vstoupil tak na NDC.

Včerejší den byl velmi náročný. Je zapotřebí sledovat, odkud přicházejí negativní vlivy a jakým způsobem se tě snaží rozhodit. Obstál jsi poměrně dobře. Výrazného propadu se nemusíš bát, pokud budeš dbát o údržbu světelných základů. Momentálně je vhodné cvičit i víc než 21 opakování, co už i děláš. To ti usnadní a urychlí očistu a vyladění čaker. Zkoušej rozpoznávat energie potravin a vyhýbej se těm, které považuješ za rizikové, i když si to zatím nemůžeš ověřit na základě vnímání bioenergií. Jsi na nejlepší cestě, jen je třeba vydržet.“

 

Martin Skočík: Přírodo, je pití čerstvých ovocných a zeleninových šťáv zdrojem nejkvalitnější vody? Je rozdíl mezi zeleninou z vlastní zahrady a z obchodu?

Příroda: „Tady Příroda, rozdíl tu samozřejmě je. Pokud daná potravina není levotočivá, pak voda z ní je pravotočivá a tím pádem velmi prospěšná. Rozdíl může být, a někdy dost výrazný, v zastoupení vitamínů a minerálů. Ale kvalita vody je stejná. Není důležitý jenom vzhled potraviny – mrkev bude vypadat jako mrkev, ale její obsah závisí na prostředí, ve kterém vyrůstá – to stejné platí i pro vaše těla. Proto z hlediska dodání kvalitní vody do těla je odšťavnění zeleniny a ovoce ideální a není až tak nutné rozlišovat zdroj. Jediné, co je zapotřebí rozlišovat – a to je zásadní kritérium – je pravotočivost vyzařované energie z dané potraviny. Děkuji za tvou otázku a tvé vyladění.“

 

Komentář Jiří Novák: Přesnost a pravdivost komunikací opět o několik desetin vzrostla a přiblížila se více optimu, což je 99%. V poslední komunikaci je menší nepřesnost v otázkách původu ovoce a zeleniny. Záleží totiž na tom, kolik nepříznivých látek v sobě ovoce a zelenina obsahují. A to jednak vlivem třeba nadměrného hnojení umělými hnojivy a jednak jako výsledek celkové kontaminace prostředí, ve kterém vyrostla. Takže z tohoto pohledu se může mrkev od mrkve ve své čistotě a kvalitě velmi lišit.

Snažit se udržovat i hmotný pořádek ve svém životě

Martin Skočík: Osobní Karmo, jaké máš dnes pro mě informace? (Duchovní komunikace z 5.2.2013)

Osobní Karma: „I přesto, že se ti v hlavě vynořuje otázka, jaká je tvá životní úloha, je ještě brzy. Je potřeba se stabilizovat a vyladit komunikaci na 99%, co se týká přesnosti a čistoty přenosu. Zaměř se na hmotnou stránku svého života a snaž se do něj zavést větší pořádek. Zvyš systematičnost své práce. To je tvá slabina. Přesto, že to považuješ za ztrátu času, opak je pravdou. Pocit z dobře vykonané práce je cennější než čas strávený tím, že člověk přemýšlí, co všechno je zapotřebí udělat, skáče od jedné činnosti k další a v podstatě neudělá nic. Toto je vhodné říci i Jance.

Disciplína, svědomitost a vytrvalost jsou vlastnosti, na kterých musíš zapracovat. Přečti si komunikaci o vlastnostech světla – ideálně teď hned.“

(Jde o duchovní komunikaci Pravými vlastnostmi Světla jsou vytrvalost, síla, dynamika a rychlost.)

Anděl strážce v restauraci

Poznámka Jiří Novák: Již několik dnů poté, co se oba dostali na Novou duchovní cestu, jsem v jejich restauraci vnímal vyšší nehmotnou duchovní bytost jakéhosi strážce, anděla. Jehož úkolem je napomáhat udržovat energetickou čistotu restaurace.

 

Martin Skočík: Osobní Karmo, můžeš mi říct něco víc o strážci, který se včera objevil v restauraci? Je možné s ním navázat kontakt? (Duchovní komunikace ze 6.2.2013)

Osobní Karma: „Spojené Síly Světla vám poslaly strážce pro případ, že by se temné síly pokusily násilím narušit stoupající čistotu místa, ve kterém pracujete. Svým vnitřním vyladěním příznivě ovlivňujete i své pracoviště. Nemluvě o temně vyzařujícím stropě, který situaci výrazně zhoršoval. Teď se to začíná měnit, čistit. Strážce je tam na podporu. Je to i znamení pro vás, že Síly Světla o vás ví, registrují vás a podporují. Strážce je na vysoké úrovni vnitřní frekvence, na kterou ještě nemáš dosah. A v tuto chvíli se tím nepotřebuješ zatěžovat. Soustřeď se na svou každodenní činnost.“

Prospěšnost kokosu a pohanky

Martin Skočík: Přírodo, mám otázku ohledně výživy. Jak je to s vhodností sušeného kokosu, kolik je ideální denní dávka pro mě? Velmi mi totiž chutná.

Příroda: „Kokos je v tropech jedna z nejkvalitnějších a nejplnohodnotnějších potravin. Kokosy, které se dovážejí k vám, jsou různé kvality. Sám postupně zdokonaluješ metodu výběru vhodného ořechu. Při spolupráci se mnou vždy vybereš správně a je možné, že často nevybereš nic. Kokos je výživný, avšak poměrně tučný, přece jen je to ořech. Jeho problém je velké množství omega-6 kyselin, takže při požití velkého množství se tělo dostává do nerovnováhy.

Minule jsi to vyřešil excelentně, když jsi ho smíchal s lněným semínkem, avšak není nutné to s ním přehánět, raději krotit své chutě. I když při kombinaci se lnem ho můžeš sníst víc. Je však nutné hodně pít, protože kokos vysušuje a len také potřebuje hodně vody. Ale na všechno z toho už jsi přišel sám. Jsi vnímavý a tvé závěry jsou často úplně přesné. V případě nejistoty se mě vždy můžeš ptát.“

 

Martin Skočík: Přírodo, jak je to s pohankou? Může ve velkém množství způsobovat zácpu?

Příroda: „Pohanka je velmi hodnotná potravina, hlavně v zimě. V naklíčené formě potřeba doplňkové vody není až tak vysoká. Nejvyšší je při použití suché pohanky – buď jako mouky, nebo rozmixované na kaši. Jako příklad uvádím tvé plněné kuličky. Problémy s trávením jsi neměl kvůli pohance, i když za daných okolností představovala zvýšenou zátěž, co se týká nároků na vodu. Je velmi vhodné pohanku konzumovat s listovou zeleninou a řapíkatým celerem.“

Je důležité dát veřejně svým postojem najevo, jakou životní cestu zastávám

Martin Skočík: Osobní Karmo, jak hodnotíš včerejší večer, co máš pro mě nového? (Duchovní komunikace ze 7.2.2013)

Osobní Karma: „Včerejší den byl mimořádný, hodnotím ho kladně – jako další upevnění Světla, co se týká vaší cesty. Rázně jsi vyjádřil své stanovisko ohledně výstavy, která měla být nenápadným pokusem Temna rozhodit své sítě po vaší restauraci. Svým rázným postojem jsi dal najevo, jakou cestu sis vybral.

A co mám pro tebe nového? Nic zásadního, na co by ses měl soustředit. Pracuješ na sobě a to je dobře. Sám cítíš, že večer nemůžeš odejít z kuchyně, dokud tam není určitý pořádek a stupeň harmonie. Ještě to není dokonalé, ale v rámci časových možností je to v pořádku. Ještě to vylepšíš, jak to sám budeš cítit, že to není úplně ono.“

 

Martin Skočík: „Janka včera vykomunikovala, že se na nás vrhá Temnota ze všech stran. Můžeš mi k tomu něco říct? V jaké situaci se z vyššího duchovního pohledu nacházíme?

Osobní Karma: „Janka to zachytila správně. Aktuálně se z vaší restaurace stalo bojiště světelných a temných sil. Protože váš záměr a směřování je dalším opěrným bodem ukotvení Světla v tomto světě. A mimo to, že toto se z principu Temnotě nelíbí, tak ani ztráta určitých pozic a vlivu Temnotě nevyhovuje. Musíš si přiznat, že i napříč správnému záměru a úmyslu pomáhat lidem, otvírat jim oči, jste je i sebe vystavili velké dávce temných energií, které pomalu zaplavovaly prostory restaurace.

Naštěstí jste díky tvému silnému vnitřnímu impulzu dokázali toto zvrátit. Nastává kritické období, ve kterém je zapotřebí nepolevovat, vytrvale čistit a definitivně odtud Temnotu vypudit. Odstranění výstavy bude prvním krokem. Nechejte se vést vnitřním impulzem.“

Dostatek přijímané čisté vody napomáhá procesu vnitřního čištění

Martin Skočík: Přírodo, mám pár otázek. Jak je to s regenerací mého těla? Proč mám stále nečistou pleť?

Příroda: „Tady je Příroda. Tvé tělo se regeneruje, i když to nemusíš vnímat na hmotné úrovni – není to na první pohled vidět. Je to náročný proces, který netrvá hodiny, ani dny, ani týdny. Trvá to měsíce, protože negativní vlivy vás obklopují dennodenně, a tak snižují tempo regenerace. Nemysli na to, že jako vitarián bys měl jít vzorem – když máš vita restauraci. Člověk se potřebuje vyčistit z předcházejícího způsobu života, kterým si ničil tělo, a musíš uznat, že tys mu dával pořádně zabrat.

Tvá pleť souvisí s tvým střevem, sám pozoruješ, že vylučování není ideální. Stejně sám vnímáš, co je důvodem a jak bys to měl napravit – životodárnou vodou. Zdá se ti, že piješ dost, ale potřebuješ víc. Za normálních okolností by to stačilo, ale momentálně se nacházíš ve stavu intenzivního čištění, proto je nutné zvýšit množství vypité vody.

Sleduj zabarvení moči, je to správný indikátor. Jakmile si pohlídáš potřebný příjem vody, tvá pleť se vyčistí. Nepřeháněj to se sladidly a sušeným nenamočeným ovocem. To vše obsahuje hodně cukru, který nemáš kde spálit.“


Toto téma o restauraci s živou stravou v Brně bude pokračovat třetí částí  61C. Restaurace s živou stravou III – Současný stav. V ní budou uvedeny další duchovní komunikace Jany Neduchalové a Martina Skočíka.

© Jiří Novák, květen 2013
© Jana Neduchalová, květen 2013
© Martin Skočík, květen 2013
www.novaduchovnicesta.cz


Anketa

Byl pro Vás tento text přínosem? Ohodnoťte prosím známkou od 1 (nejlepší) do 5 (nejhorší).

  • 199
  • 24
  • 21
  • 22
  • 20

Celkový počet hlasů: 286